dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Vücut Çatlaklarında Bitkisel Yöntemler


Vücut çatlakları ani kilo alıp verme, derinin neminin korunamaması ve hamilelik sebepleriyle oluşan, küçük çatlaklardan büyük yara izlerine varabilecek bir skalada yer alan ve oluşanları memnun etmeyen cilt sorunlarıdır.
Cilt çatlaklarının önlenmesi ve giderilmesinde beslenmenin büyük önemi vardır. K vitamini içeren yiyecekler çatlakların giderilmesi için idealdir. Yeşil yapraklı sebzeler, domates, karaciğer ve süt ürünlerine beslenme planında mutlaka yer verilmelidir. Aynı şekilde çinko girişi arttırılmalıdır. Çinko kuruyemişler ve tohumlarda bol miktarda bulunur.
Vücut çatlaklarından tamamen kurtulmanın lazer operasyonundan başka yöntemlerle garantisi olmamakla birlikte bazı doğal formüllerle çatlak izleri azaltılabilir ve yeni çatlakların oluşması engellenebilir.
Çatlaklar deride bulunan kolajenlerin, kas ve yağların ani hareketlenmeleri ile gerilme sonucu oluşur. Ani kilo alma ve vermelerden kaçınmalı, çatlakların bulunduğu bölümlerde yağ kaybına çalışılmalıdır.
Vücut çatlakları başta bacakların üst bölümü, karın ve göğüslerde görülür. Bu bölgeler kuru bırakılmamalı ve daima nemlendirilmelidir.
Yumurta akı çatlaklar için iyi bir onarıcıdır. Çatlak olan bölgelere düzenli olarak yumurta akı masaj yapılarak emilmesi sağlanmalıdır.
Tatlı badem yağı ve zeytinyağı karışımı günde 2 defa (özellikle duştan sonra) çatlak bölgelere yedirilmelidir. Pamuklu bir kumaşla üzerlerini örterek beklemek daha etkili olacaktır.
Kayısı çatlaklar için faydalı bir meyvedir. Kayısı bazlı bir krem kullanmak ya da daha kolayı çatlak olan alanları kayısı ile ovmak etkili olacaktır.
Ilık bir banyodan sonra saf E vitamini ile masaj yapmak ve 10 dakika beklemek vücut çatlaklarına faydalıdır.
Çatlaklara kakao yağı ve aloe vera (sarısabır yağı )sürülmelidir. Ayrı ayrı sürülebildiği gibi karışım halinde de kullanılabilir.
Evde hazırlanabilen bir başka reçete eşit miktarlarda zerdeçal un ve taze kremadan yapılan hamurdur. Malzemeler karıştırılarak çatlaklara sürülür ve 10-15 dakika bekletildikten sonra nazikçe çıkarılır.
Yarım fincan sızma zeytinyağı ile 1 fincan sarısabır jeli (aloe vera) karıştırılarak 10 adet E vitamini kapsülü içine akıtılır. Buzdolabında saklanarak günde 3 defa çatlaklara mesaj yapılır. Eğer hassas bir ciltse günde 1 defa yapmak gerekecektir.
Zeytinyağı ile toz kahve karıştırılarak çatlaklara sürülür ve 15 dakika bekletildikten sonra nemli bir havluyla silinerek temizlenir.
Nispeten bulunması zor malzemelerden oluşan ancak çok etkili bir formulde şöyledir; 1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı, 1 çay kaşığı buğday tohumu yağı, 1 çay kaşığı E vitamini, yarım fincan hindistan cevizi rendesi ve yarım fincan balmumu. Balmumu bir tavada eritilerel içine tüm malzemeler eklenir ve homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. Düzenli olarak çatlaklara bu krem sürülür.
Aromaterapi yani bitkisel yağlar ile çatlaklar kontrol altına alınabilir. Bu amaçla kullanılan yağlar lavanta, jojoba, tatlı badem, avakado, nergis çiçeği, papatya, buğday yağı, hindistan cevizi yağıdır. Sandal yağının hergün uygulanması nemliliği sağlar ve derinin gerilmesini engeller.
Çatlakları gidermeyen ancak kötü görünmelerini engelleyen bir diğer yöntem limon suyudur. Limon doğal olarak ağartıcı olduğundan çatlaklara uygulandığında o kısmın vücudun diğer bölümleri ile aynı renge gelmesini sağlamaktadır.
Çatlakların oluşumunu engellemek için vücut susuz bırakılmamalıdır. Günde en az 12 bardak su içilmeli, çay ve kahve tüketiminden kaçınılmalıdır. İdrar söktürücü özelliği olan besinler fazla tüketilmemelidir.
Çatlaklarından kesinlikle kurtulmak isteyenler günlük olarak egzersiz yapmayı ihmal etmemelidir. Egzersiz sayesinde hem çatlakların kaybolması hızlanacak hem de yenilerinin oluşmaması için kaslar güçlenecektir.
Çatlaklardan bir gecede kurtulunamayacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Düzenli uygulamalarla zamanla çatlaklar gözden kaybolacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder