dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Varislerin nedenleri ve belirtileri,varis belirtileri çözümü,varis neden olur,varis neden oluşur,varis nedenleri,varis nedir


Varislerin Nedenleri
Varisler derinin üst tabakasında bulunan şişmiş ve genişlemiş damarlardır. Çoğu zaman baldırlarda ortaya çıkan varisler genellikle tehlikeli bir rahatsızlık değildir; fakat bazı durumlarda bu varisler bacak ülserine, egzemaya ve kanamalara neden olabilir.
Dolaşım sistemi karmaşık bir bir sistemdir. Kan damarları yoluyla vücuda yayılan kan kalpte pompalanır. Kan damarları kanı kalpten bütün vücuda taşır. Kan kan damarları sayesinde tekrar kalbe taşınırken kandaki basınç eskisi kadar kuvvetli olmaz ve bu nedenle kan akışı düzgün sağlanamaz. İşte bu nedenle damarlarda kan geri akmasını önlemek amacıyla tek yönlü valvler bulunur. Bu damar valvlerinden birisi hasar gördüğünde kanın geri akışı engellenemez ve damarlarda şişmeler ve genişlemeler oluşur.
Varislerin Belirtileri
Varisli alanların renginde hafif morarmalar gözlemlenir. Ayrıca bu bölgelerde şiş ve genişlemiş kan damarları oluşur. Varsili bölgelerde ağrı ve hasssaslık hissi de oluşabilir. Kaşınmalara neden olan varisler deri ülseri riskini arttırır. Şişmanlık, hamilelik, ağırlık kaldırma gibi nedenler varislerin oluşmasına yolaçabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder