dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Sağlıklı Hamileliğin Yol Haritası


Sağlıklı bir hamilelik süreci geçirilmediği takdirde bebeği kaybetme riskinin yüksek olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı yaşam kurallarının bebeği ve anne yi koruyacağını bildirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, bebek sahibi olmak isteyen ve bebeğini kucağına alacağı günü sabırsızlıkla bekleyen bayanlara altın değerinde öğütlerde bulundu. Tıraş, bu heyecanlı yolculukta mutsuz olmamak için en az 3 ay önceden bir uzmana başvurmak ve şeker hastalığına karşı test yaptırmak gerektiğini kaydetti.

Sağlıklı yaşam kuralları hem bebeği hem anne yi koruduğunu söyleyen Prof. Dr. Tıraş, şeker düzeyi yükseldikçe bebek ve anne de risklerin arttığını anlattı. Prof. Dr. Tıraş, “Tabii troid bezinin iyi çalışmaması da bebeği riske atan bir başka durum.

Troid bezi iyi çalışmıyorsa bebek te geri zekalılık ihtimali yüksek. Folik asit kullanımı da anne olmadan önce bebeğinizin gelişimi için oldukça önemli. Gebe kaldıktan sonra ise düzenli kontrol bebeğinizle ilgili önemli ipuçları veriyor. 11-14. haftalarda 2′li test, 16-18. haftalarda 3′lü test, kalp testi yapılmalıdır” dedi.

 

Testlerin yanı sıra anne adaylarının beslenme lerine dikkat etmeleri, ilk 3 ay özellikle kafein ve çiğ et alımına kısıtlama getirmeleri gerektiğini söyleyen Tıraş, özellikle 26. haftadan itibaren protein ağırlıklı beslenme nin önemli olduğunu kaydetti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder