dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Hamilelik Sürecinde Kafein Kullanımının Zararları, gebelikte kafein zararları


Çoğumuz kahve bağımlısıyız, kahve hayatımızın vazgeçilmezi belki. Ancak hamilelik sürecinde eğer ki karnınızdaki bebeğin sağlığını düşünüyorsanız mutlaka bu tür içeceklerden uzak durmalısınız.

Kafein, sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı fakat bağımlılık yapan bir maddedir. Kan içindeki ciddi miktardaki kafein alehte fiziksel reaksiyonlara sebep olabilir, kan içinde uzun süre kalır, vücuttan kolay kolay çıkmaz.
Kafein psikolojik olarak kendinizi gergin hissetmenize sebebiyet verebilir. Kalp atışınızı, kan basıncınızı ve terleme durumunuzu yükseltir. Bu şekilde düşük yapma ihtimalinizide yükseltmiş olur.
İdrar sökücü etkisi vardır, idrar ve ter şeklinde vücutta sıvı kayıplarına yol açar. Özellikle hamilelik sürecinde vücudun ihtiyacı olan suyu kaybettirerek neticesi kabızlıkla sonuçlanan daha kötü durumlarada neden olabilir. Hem bebeğiniz hem de sizin sağlığınız açısından tehlikeli bir durum ortaya çıkar.
Kafein, hamilelik sırasında günde bir kereden fazla alındığı takdirde, mide bulantısı, baş dönmesi ve hatta zaman zaman solunum problemlerine neden olabilir. Aynı zamanda, dehidrasyon ve yorgunluğa neden olabilir.
Kafein, bebeğin kalp hızı artışına ve hiper aktif olmasına neden olabilir.Aynı zamanda bebeğinizin beslenme sürecinde bu olumsuzluk sürebilir. Kafein, gebelik sırasında bebeğin genel gelişimi etkileyebilecek gıda, kalsiyum ve demir emilimini engellemektedir.
Kafein, bebeklerde uyku bozukluklarına neden olabilir. Bir kadın hamilelik sırasında çok fazla kahve tüketirse, yeni doğan bebeğin, doğumdan sonra ilk birkaç günü boyunca uzun süre uyanık kalabilirsiniz. Kafein aynı zamanda annelerde uykusuzluğun ortaya çıkmasına neden olabilir. Mide ekşimesi ve asit birikimine de neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder