dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Anne sütü saklama kılavuzu


Anne sütünü, hijyenik ve güvenli bir ortamda saklamak önemlidir. Eğer işteyken sütünüzü sağarak buzdolabında saklıyorsanız, adınızı yazarak etiketleyiniz ya da hijyenik bir poşete koyarak başka bir sütle karıştırılmamasını sağlayınız.

Anne sütünün saklanma koşullarıyla ilgili sorularınız için danışmanlarımıza ulaşınız.

Anne Sütü Saklama İlkeleri:


  • Anne sütü, oda sıcaklığında (19-22°C) 10 saate kadar bekletilebilir 
  • Buzdolabında (0-4°C) 8 güne kadar saklanabilir 
  • Tek kapılı buzdolabınız varsa dondurucu bölümünde, 2 hafta boyunca korunabilir  
  • Eğer iki kapılı buzdolabınız varsa anne sütü dondurucu bölümünde 3  ay saklanabilir 
  • Ticari özellikli derin dondurucuda, sürekli -19°C’ de 6 ay ya da daha uzun süre tutulabilir 
  • Sakladığınız sütünüz hakkında herhangi bir soru ya da endişeniz varsa atınız; bebeğinizi bu sütle beslemekten kaçınınız.

Nasıl Muhafaza Etmelisiniz?

Buzdolabına koyulmuş ya da dondurulmuş sütün korunacağı ortamın nitelikleri:


  • Kapakları sıkıca kapanan, sert yüzeyli plastik kaplar. 
  • Anne sütünün korunması amacıyla tasarlanmış, dondurucuya konabilen süt poşetleri.

Sütü Nasıl Ilıtmalısınız?


  • Sıcak, akan su altında çözün ve/veya ısıtınız 
  • Sütün sıcaklığını kaynama noktasına getirmeyiniz 
  • Sıcaklığını ölçmeden önce sütü YAVAŞÇA çalkalayınız. Çalkalayarak, sütteki krema görünümündeki yağ içeriğini de homojen şekilde dağıtmış olursunuz (Depolanan sütün yağlı ve süt tabakalarını ayrışması normaldir). Anne sütünde bulunan bazı canlı bileşenlere zarar verebileceği için sütü, kuvvetli bir şekilde sallamayınız. 
  • Isıtmak için mikrodalga fırını kullanmayınız.

Çözülmüş Süt


  • Eğer süt dondurulmuş ve sonrasında çözülmüş ise 24 saate kadar buzdolabında saklanabilir 
  • Yeniden dondurucuya konulmamalıdır 
  • Bebek doyduktan sonra biberonda kalan sütün saklanarak bir sonraki öğüne bırakılmasının güvenli olup olmadığı bilinmemektedir

Dondurduğunuz Sütünüz Bozuldu mu?

Çok nadir olarak, bazı anneler, büyük bir özenle sağdıkları ve sonraki kullanım için dondurdukları sütlerinin bozulduğuna, üzülerek tanık olmuşlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder