dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Varis tedavisi için mucize bitkisel karışımlar, varis,varis belirtileri nelerdir,varis nedir,varis tedavi merkezleri,varis bitkisel çözüm,varis bitkisel tedavi


Damarların büyümesine ve şişmesine varis denir. Başlıca sebepleri; ayakta çok durmak, şişmanlık, kan damarlarındaki kapakların düzensiz çalışması veya jartiyer kullanmaktır.
Tedavi maksadıyla yazılan reçeteler kullanılır ve kabız olmamaya dikkat edilmelidir.
1-Eşit miktarda yerde sürünen beşparmak otu, oğul otu, civan perçemi, kuzu kulağı 1 su bardağında 20 dakika kaynatılır. Hafifçe nöbet şekeri ile tatlandırılır ve yudum yudum içilir.
2-Sığır dili yaprakları kurutulur, dövülüp sarılır.
3-Avuç dolusu ballıbaba (beyaz çiçekli) kurutulur. Döğülüp, suda kaynatılır. Varisli kısımlara sarılır. Üzerine de kuru bez sarılır. Bu şekilde nöbet tesirini daha iyi gösterir.
4-Varisli yerlere hortumla, 5 dakika soğuk su sıkılır. Sonra iyice kurulanır ve papatya yağı ile aşağıdan yukarı doğru ovulup, bir sargı bezi ile sıkmadan sarılır.
5-Önce limon suyu ile masaj yapılır, sonra 4 bardak suya 1 yumarta büyüklüğünde kaya tuzu konur. Eriyinceye kadar kaynatılır. Soğuduktan sonra, varisli yerler yıkanır. Ancak ovulup, kurulanmaz.
6-Dört bardak kaynar suya 1 tutam (20 gr) asma yaprağı konur. Yarım saat bekletildikten sonra süzülür, günde 3 kere 1 kahve fincanı içilir.
7-Küçük bir parça kuyruk yağı eritilir. Ilıdıktan sonra 1 çorba kaşığı kuyruk yağı ile 1 su bardağı erik hoşafı içilir.
8-Bir tatlı kaşığı üzerlik tohumu dövülür. Bir su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı bal konur, eritildikten sonra bu suyla üzerlik tohumları içilir. Aynı işleme, günde bir kere olmak üzere 15 gün devam edilir.
9-Bir avuç turunç kabuğu yakılıp, ufalanır. Külüne birkaç damla limon suyu dökülüp merhem yapılır ve sürülür. Bu, her gün tekrar eder.
10-Bir bardak suya bacakları saracak sayıda lahana yaprağı konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Yapraklar sıcak sıcak varislerin üzerine sarılır, soğuyuncaya kadar sırtüstü yatılır. Her gün bu işlem tekrar edilir.

11-Her gün 4 diş sarımsak yenir. Üzerine 1 fincan pekmez içilir.
12-Varise kuru üzümle yapılan hoşaf da çok faydalıdır.
13-Dört bardak suya 20 gr yulaf sapı konur, 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.
14-Her akşam limon suyu ile bacaklar aşağıdan yukarı doğru ovulur. Sonra, 1 karış yükseğe konulup, dinlendirilir.
15-Gerekiyorsa varis çorabı giyilir.
Varis ülseri
Daha ziyade bacağın alt kısmında görülen bir yaradır. Sebebi, varisli yerde meydana gelen bir yaralanmadır. Doktor tedavsi şarttır. Aşağıdaki reçetelerde kullanılabilir:
1-Dört bardak suya 1 tutam eşek kulağı konur. Yarım saat kaynatıldıktan sonra süzülür, otlar ezilir ve 2 gazlı bezin arasına konup, varis ülserinin üzerine sarılır.
2-Altı bardak suya 1 avuç kabukları çıkarılmamış ceviz veya kabuklu fındık konur. Yarım saat kaynatıldıktan sonra süzülüp pansuman yapılır.
3-Bir avuç taze sinirli yaprak otu, üzerine sıcak su dökülerek yıkanır, sonra otlar ezilir. İki sargı bezi arasına konup, ülserli yere sarılır.
Ayak ve topuk, günde 100 kere yere sürülüp, bacaktaki kan dolaşımı hızlandırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder