dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Hamilelik lekelerine çözüm yolları,hamilelik lekeleri


Hamilik sonrası en büyük sıkıntılardan biridir, hamilelik lekeleri… İşte size bu sıkıntıya derman olacak çözümleri bu yazımızda bulabileceksiniz.
Hamilelik lekelerine çözüm yolları
Hamilelik döneminde yüzde ya da dekolte bölgesinde oluşan ve ‘hamilelik maskesi’ olarak bilinen lekeler, Bu lekelerden kurtulmanın yolu soya sütünde.
Hamile kalmak ve çocuk sahibi olmak birçok kadının hayallerini süsler. Ancak hamilelik döneminin anne adayı için zor yanlarıda vardır. Bunlar arasında başı tıpta ‘melasma gravidarum’ olarak geçen hamilelik maskesi çeker. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Estetik Dermatolog Dr. GamzeMenteşoğlu, hamile kadınların yüz ve dekolte bölgelerinde,
açık ve koyu kahverengi ya da gri renkli bu pigmentasyon adacıklarına
sık rastlandığını söylüyor ve ekliyor: “Bu pigmentasyonlara rastlanma
oranı hamilelik döneminde yüzde 30 civarında artmaktadır. Bu durum;
östrojen hormonu tedavisi gören, doğum kontrol hapı kullanan ya da menopoza giren kadınlar için de söz konusu olabilir. Hamilelik maskesine en çok Asya ve Akdeniz kadınlarında yani deri rengi koyu
olanlarda rastlanmaktadır. Lekeler daha çok güneş ışığının dik olarak temas ettiği burunda, elmacık kemiklerinde, alında ve dudak üzerinde meydana gelir.”
MEYAN KÖKÜ İÇEREN KREMLERLE TEDAVİ EDİN
Bu lekeleri gidermek isteyen anne adaylarına ilaç tedavisi yerine doğalmaddelerle hazırlanan kremleri kullanmalarını öneren Dr. GamzeMenteşoğlu, yararlanılabilecek başlıca formülleri şöyle sıralıyor:

Kolit asit mantardan elde edilen doğal bir maddedir. Kremlerde yüzde 1-4 konsantrasyonda bulunur. Tedavi için kolit asit içeren bir krem, 1-2 ay boyunca her gün sabah-akşam kullanılabilir.
Meyan kökü ekstreside, leke tedavisin de son derece etkili bir rol oynar. Meyan kökü kaynatılıp ezilerek bir maske haline getirildikten sonra, melamanın şiddetine göre hergün ya da haftada sadece 2 kez uygulanabilir.
Soya sütüde hamilelik maskesiyle mücadele eder. Lekeli bölgelere her sabah ve akşam soya sütü sürebilirsiniz.
B3 vitamini içeren kremler, pigment hücrelerinin deri yüzeyine transferine engel oldukları için kullanılabilir.
C vitaminli kremlerde etkilidir ancak mutlaka orta konsanstrasyonda olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder