dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

Varislerde Bitkisel Tedavi,varis tedavisi, varis bitkisel çözüm, varis nasıl geçer, varis tedavi yöntemleri


Varis kirli kanı kalbe geri taşıyan damarların genişlemesi ve kalınlaşması ile oluşan bir sorundur. Varisin ilk işareti damarların şişmesidir. Bunu kas krampları ve bacaklarda aşırı yorgunluk hissi eşlik eder. Bazen kirli kan bacakların alt kısmında toplanarak variköz ülser olarak bilinen probleme neden olur. Varisli damarların renkleri mora yakın şekilde pigmente olur ve şiddetli ağrılar yaşanır.
Varisin oluşum nedenleri çeşitlidir. Devamlılık arzeden kabızlık, beslenme hataları, fiziksel aktivite eksikliği, sigara kullanımı ile dolaşımın düzeninin bozulması ve dar giysiler varise yol açabilir. Hamilelik döneminde belden aşağıda kalan organlarda kalp akışı yavaşlar. Karın ve kalçalarda artan basınç varis oluşumuna neden olabilir. Bununla birlikte aşırı şişmanlıkta bir varis nedenidir.
Varis sorunu yaşayan bir kişi beslenmesine oldukça dikkat etmek zorundadır. Çiğ sebze sularının, özellikle havuç ve ıspanak sularının varis tedavisinde etkisi kanıtlanmıştır. E ve C vitaminleri yönünden zengin besinler tüketilmesi bacakların ağrı ve kramplarını rahatlatmak için faydalıdır. Varis problemi yaşayan bir kişi yedi günlük bir meyve-sebze diyeti yaparak toksinlerinden arınmalıdır. Bundan sonra yavaş yavaş tahıllar, tohumlar, fındık-fıstık ve çiğ sebze-meyve ağırlıklı bir diyete geçmelidir. Her ay 2-3 gün sadece sebze ve meyve diyetini tekrarlamalıdır. Variste baharat, alkollü içecekler, kahve, çok koyu çay, beyaz unlu mamüller, beyaz şekerler içeren yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bakır eksikliğine karşı bakır takviyesi yapılmalıdır. Yağ ve karbonhidratlar az miktarda tüketilmelidir. Zencefil, sarımsak ve soğan bolca tüketilmelidir. ÖZellikle kırmızı meyveler (böğürtlen, kiraz vb.) günlük olarak yenilmelidir. Kabızlığı engellemek için yüksek lifli beslenilmeli, dondurma, kızartma, tuz, rafine gıdalar ve sigara azaltılmalıdır.
Varisi olanlar banyo sırasında bacaklara bir sıcak bir soğuk su uygulamalı banyoyu ılık su ile tamamlamalıdır. Ağrı ve kramp olan kısımlarda sıcak ve soğuk su kompresleri ile rahatlama sağlanabilmektedir. Banyo suyuna tuz atmak ya da ayakları tuzlu suda dinlendirmek ağrıları azaltacaktır. Belirli aralıklarla güneşlenmek faydalıdır. Kan dolaşımında bir sorun olup olmadığının tespiti içi özelikle karaciğerin incelenmesi için bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Düzenli olarak egzersiz yapılmalı, yürüme, yüzme ve bisiklere binme gibi dolaşımı canlandıran sporlar rutin haline getirilmelidir. Günde bir defa uzanılarak bacaklar yükseğe kaldırılmalı ve bir süre bu şekilde dinlenilmelidir. Varisi olanlar uzun süre ayakta durmamalı ya da oturmamalıdır. Özellikle kendi bacaklarının üzerine çömelmek gereksiz bir baskıya neden olacaktır. Dar giysiler giyilmesi kan dolaşımını baskıladığından makul darlıkta giysiler tercih edilmelidir. Masa başı çalışanlar belirli aralıklarla yerinden kalkarak kan akışını uyarmalıdır. Ayaklar yerden yüksek bir platforma koyularak dinlendirilmelidir. Varisli damarlar kaşıntıya neden olurlar. Kaşımak ise iç kanamalara neden olabildiğinden mümkün olduğunca kaşınmamaya dikkat edilmelidir.
Varis çorabı olarak adlandırılan sıkı elastik çoraplar giyilmesi, her sabah yürüyüş yapılması önerilmektedir. Topuklar kaldırılarak parmak uçlarında yükselip alçalma egzersizi yapılarak 20 defa tekrarlanması yararlı olmaktadır. Otururken bacak bacak üstüne atılmaması ve topuklu ayakkabı giyilmemesi gerekmektedir. Cildin hassaslığı arttığından güneş koruyucusu sürülmelidir. İdeal ağırlığının üzerinde olanlar kilo vermelidir. Yatağın ayak ucu bir kaç santimetre yükseltilerek gece boyunca kan dolaşımının düzenli olması sağlanmalıdır.
Varis tedavisinde en çok kullanılan yöntem skleroterapidir. Şişmiş ve daralmış, varisleşmiş damar içlerine bir solüsyon enjekte edilerek bu damarda kan dolaşımı durdurulur ve damar bir kaç hafta içinde öldürülür. Elektrodesikasyon yöntemi skleroterapinin elektrik akımı ile yapılmasıdır. Varisli damar elektrik akımı verilerek öldürür. Lazer yöntemi ise genellikle varisleşmiş kılcal damarlarda kullanılır ve diğer tedavilere benzer bir yöntem izlemektedir.
Varisler İçin Doğal Yöntemler:
Kadife çiçeği varis için çok faydalı bir bitkidir. Bitkinin çiçekli kısımları ezilerek püre haline getirilir ve haricen varisli damarlara uygulanır.
İşlenmemiş karabuğday haşlanarak bol miktarda tüketilmelidir.
6 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı çiçek balı karıştırılarak sargı bezine emdirilir ve varisli alanlara dışardan sarılarak gece boyunca beklenir. Zaman zaman tekrarlayın.
Banyodan sonra damarlara hint yağı ile masaj yapılmalıdır.
İçme suyuna 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin.
Üzüm çekirdeği tüketin.
Biberiye yağı ile masaj yapılmalıdır.
Cadı fındığı yağı ile masaj yapılır.
Sıvı E vitamini genişlemiş damarların üzerine sürülerek yedirilir.
Her gün birer bardak vişne ve ananas suyu içilmelidir.
12′şer damla badem, ayçiçek, soya, servi ve sardunya yağı karıştırılarak varisleşmiş damarların üzerine sürülerek kalp yönüne/yukarıya doğru masaj yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder