dugmereklam

30 Eylül 2011 Cuma

anne sütü, bebek sağlığı, emzirme, Emzirmenin Anne İçin Faydaları


Bebek İçin Faydaları
Emzirme iyi bir fiziksel ve psikolojik gelişim için çok önemlidir. Anne sütü, bir çocuğun yaşamının ilk altı ay boyunca ihtiyacı olan tüm besinleri içerir. Ayrıca yeterli miktarda da su içerek bebeğin su ihtiyacını da karşılar. Tüm temel vitamin ve minerallerin en doğru miktardadır. Aynı zamanda yağların sindirilmesine yardımcı olan özel bir enzim, lipaz gibi enzimleri içerir. Dahil antikorlar ve endorfin, ağrı bastırmak hususunda yardımcı olan bir kimyasaldır.

Anne sütüyle beslenen bebeklerin anneleri ile arasında güçlü bir bağ gelişir ve anne-bebek arasındaki sinir katsayısı düşer. Juvenil artrit ya da multipl skleroz gibi hastalıklar gelişmesine engel olur. Prematüre bebekler de anne sütünden yararlanabilir.Ilk ay boyunca emzirilen bebeğiniz bağışıklık açısından daha güçlüdür. Bu annenin vücut tarafından üretilen kolostrum’dan kaynaklanır. Bu olay bebek için, hastalıkları ve diğer bedensel davetsiz misafirleri yok etmek için gerekli antikorları sağlar.
Emzirmenin Anne İçin Faydaları
Bilimsel çalışmalar, emzirmenin anneler için de birçok yarar sağladığını göstermektedir. Bir avantajı, daha hızlı kilo verme ve, annenin meme kanseri, anemi ve osteoporoz geliştirmek gibi hastalıklarla karşı karşıya kalma şansını azaltır.
Emzikli iken, hamile olma olasılığı çok düşüktür. Ancak, bu kanıtlanmış bir durum değildir ve ek bir doğum kontrol formu önerilerek bu yönde b,r doktorla görüşülmesi gerekir.
Ailesel Faydalar
Emzirme tüm aile için yararlı olabilir. Anne sütüyle beslenen bir bebek genellikle daha mutludur ve bu nedenle daha az ağlar. Bu durum bütün aile için daha rahat ve huzurlu bir aile ortamı olması adına yardımcı olabilir.
Emzirme aynı zamanda çevre dostu bir hareket olarak kabul edilir. Ön ambalaj olmaması, alüminyum, plastik ve diğer malzemelerin kullanılmaması sağlık açısından bebek için önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder