dugmereklam

1 Ekim 2011 Cumartesi

El bakımı nasıl ,Cilt Güzelliği, Doğal El bakımı, El Bakımı


Tırnaklarınız zarar göreceğinden, asla metal törpü kullanmayın. Karton, tahta veya plastik törpüyü tercih edin. Özellikle aynı yöne doğru törpülenen tırnaklar, yanlara doğru törpülenen tırnaklara göre daha sağlıklıdır.
Evde kolay manikür yapılışı:
Tırnaklarınızı ve etlerinizi yumuşatmak için ellerinizi bir süre sabunlu ılık suda bekletin. Yumuşayan etleri, keskin bir makas yardımı ile fazla derine inmeden kesin. Eğer bu işlem zor geliyorsa, etlerinizi tırnak diplerine doğru bir havlu yardımıyla itin. Göreceksiniz ki tırnaklarınız eskisinden daha iyi görünecekler.
Tırnaklarınızın kırılmasını engellemek ve pürüzleri gidermek için lavanta yağı kullanabilirsiniz. Lavanta yağını tırnaklarınızın üzerine sürerek tırnaklarınızı ovuşturun. 15 dakika sonra ellerinizi yıkayın. Haftada 1 kez bu işlemi tekrar edin.
Ellere süt banyosu: 
Manikür yapılırken su yerine artık süt kullanılıyor. Ellerinizi en az beş dakika ılık sütün içinde dinlendirirseniz, ellerinizin ve özellikle tırnaklarınızın güçlendiklerini göreceksiniz.
Yumuşak eller: 
El kreminin cildinize daha iyi nüfuz etmesini istiyorsanız; ellerinizi, içi sıcak su dolu bir tencerenin üzerinde tutun. Buhar sayesinde cilt üzerindeki gözenekler açılacak ve krem cilde kolay nüfuz edecektir.
Yumuşacık eller için uygulanabilecek bir başka yöntem de şudur: Üç damla zeytinyağıyla bir limonun suyunu karıştırın. Bu karışımı hemen ellerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra bir parça pamukla ellerinizi silip, ardından da yıkayın.
Limon suyundaki C vitamini ellerdeki lekeler üzerinde etkilidir, ayrıca ölü hücreler üzerinde peeling etkisi yapar. Maskenin içindeki zeytinyağı da kuruluğu giderir ve cildi yumuşatır. Bu karışımı ellerinizin kuruduğunu hissettiğiniz her an kullanabilirsiniz.
Ojelerin çabuk kuruması için:
Yapmanız gereken tek şey, ojeyi sürdükten sonra, buzlu suda birkaç dakika bekletmek. Ne kadar çabuk kuruduğuna inanamayacaksınız. Ancak bilmeniz gereken küçük bir ayrıntı, bu işlemin, ojenin tırnaktaki ömrünü kısalttığıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder