dugmereklam

12 Ekim 2011 Çarşamba

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler,Zayıflama, kolayzayıflama, metabolizma hızını arttırma, metabolizmayı hızlandıran besinler, metabolizmayı hızlandırma, Zayıflama


Uygulamakta olduğunuz diyetinize ekleyeceğiniz yiyecekler ile metabolizma hızınızı arttırabilir ve daha fazla kalori yakılmasını sağlayabilirsiniz. Bu yiyecekler sağlıklı ve kesinlikle lezzetli. Normalde yakılacak olan kalorilerden çok daha fazlasını tüketebilmek için yardımcı özellikte.
Elma: Bir başka zengin lifli meyve. Elmadaki şekerlek çok konsantre ve tatlı yeme isteğini de köreltiyor. Tok tutma oranı çok yüksek. Ancak elma yenilerek tüketilmeli. Elma suyu aynı etkiyi sağlamıyor.
Greyfurt: bu meyve neredeyse bir diyet yiyeceği haline gelmiş durumda. Tüm öğünlerde yenilerek uygulanan bir yöntemi bile var. Çünkü greyfurt çok yüksek lif içeriyor, kalorisi az ve yağ yakan enzimleri içeriyor. Ek olarak insülini düşürüyor. Yapılan bir çalışmada günlük öğünden hiç bir şey çıkarmadan sadece her yemekte bir greyfurt yemek ya da bir greyfurtun suyunu içmenin haftada 1 kilo verilmesine neden olduğu ispatlanmış.
Acı Biber: Şili, arnavut biberi ya da jalapeno. Yenildikten sonraki yarım saatte metabolizmayı tetikleyerek hızını arttırıyor. vücut için termojenik etkisi var.
Yulaf Ezmesi: Kompleks karbonhidratlar içeriyor. Karbonhidrat tüketiminden endişe edilmesini söyleyen diyet programlarının aksine çok sağlıklı. Kilo almadan sorumlu olan kalitesiz ve basit karbonhidratlardan değil. Aksine kalori yakılması için vücuda sinyal veren insülin düzeyini etkiliyor. Kahvaltıda yenilen küçük bir kade yulaf ezmesi, günlük besin ihtiyacının yüzde onunu karşılıyor.
Hindi : Hindideki proteinler ve B vitamini zengin, yağlar ise düşük miktardadır. Yağların yakılması için gereken enerjiyi barındırıyor.
Badem: Çiğ badem besleyicidir. Ölçülü şekilde yağ asiti içerir. Sindirilmesi için daha çok enerji gerekeceğinden yağ yakımına katkı sağlar. Ancak günde en fazla bir küçük paketi tüketilmeli.
Yeşil Çay: Kafeinin yanında içerdiği EGCG maddesi, sinir sistemini ve beyni etkileyerek kalp hızını ve metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca iştah bastırıcıdır.
Su: Metabolizmayı en yüksek hızda tutmakla görevlidir. tüm yaşamın olmazsa olmazı sudur. Susuz kalan vücut çalışmasını durdurur. Bazen vücut susadığında açlık sinyalleri gönderebilir. Bu yüzden kilosuna dikkat eden biri açlık hissettiğinde ilk olarak bir bardak su içmeyi denemelidir.
Bu besinler günlük öğünlere eklendiğinde metabolizmayı hızlandırır ve fazla yağları yakar. Enerji düzeyini maksimuma çıkarır. Yan etkisi kilo verdirmesidir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder