dugmereklam

8 Ekim 2011 Cumartesi

2012 Şubat Ayı Öğretmen Ataması Olacak mı Yapılacak mı


meblogoMilli Eğitim Bakanlığının Ağustosta 11 bin gibi komik sayıda öğretmen ataması  yapmasının akabinde öğretmen adayları isyan etti. Seçimlerden önce yapılan 40 bin öğretmen ataması 2011 kpss sınavına giren öğretmen adayları için adeta felaket oldu. Öyle ki, çok değil; daha 3-4 yıl öncesine kadar çok düşük puanlarla atanılabilen birçok ilköğretimöğretmenliğinin puanları bile 90 ve üzerinde kapattı.
Her neyse asıl konumuza gelelim.Milli Eğitim Bakanlığı 2011 yılı içinde bu 11 bin atamanın son öğretmen ataması olduğunu belirtmişti. Bu konuda bakana katılıyoruz. Zirâ 2011 yılı mali plânlamasının dışına çıkılabileceğini sanmıyoruz. Seçim ya da referandum gibi bir durum olsaydı eminiz aynı yıl içinde ikinci bir alım mutlaka yapılırdı. Öyle bir durum olmadığı için öğretmen adaylarının umutları yine 2012 Şubata çevrilmiş durumda.Yani 31 Aralık 2011 yılına kadar kesinlikle bir öğretmen ataması yapılmayacak.
Ancak Milli Eğitimden gelen haberler Şubat 2012 de öğretmen ataması yapılacağını gösteriyor. Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’in özellikle 2011 Ağustos atamasında oluşan baskıyı azaltmak adına 2012 Şubat’ta öğretmen ataması yapacaktır. Ancak şu da bilinmelidir ki, hükümet şubat için planladığı atama kontenjanını 2012 Ağustos atamasının kontenjanından alacaktır. Yani, yine mali bütçenin dışına çıkılamayacaktır.
ogretmen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder