dugmereklam

1 Ekim 2011 Cumartesi

Cilt Güzelliği, cilt lekeleri tedavisi, Cilt lekelerine kesin çözüm


az aylarında güneş ışınları, deniz suyu ve diğer faktörlerin de etkisiyle cildimiz rengini, canlılığını, esnekliğini kaybeder ve ciltte lekelenmeler görülür. Zevkle geçirdiğimiz tatilin ardından cildimizde oluşan bu lekeler ve yorgun görünümden kurtulmanın yollarını Estetik ve Plastik Cerrah Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu anlatıyor…
PRP ile Cilt Lekelerinden Kurtulun!
PRP (Platelet Rich Plazma) tedavisiyle kırışıklık, sivilce izleri ve güneş lekelerini durdurmada yüz güldüren sonuçlar alındığını belirten Prof. Dr. Kışlaoğlu, Trombositten zengin plazma anlamına gelen PRP yönteminde Trombositlerin doku iyileşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rol oynadığını hatırlattı. Yaralanmış bir bölgeye enjekte edildiğinde, hızla iyileşme sürecini başlatarak doku yenilenmesini sağlayan bu yöntem sayesinde cilt lekelerinin hafifletilmesi, sivilce izlerinin giderilmesi, cildin daha canlı ve parlak görünmesi sağlanıyor ve uygulamadan yaklaşık 3-4 hafta sonra ilk etkiler fark ediliyor.
PRP Tedavisi Nasıl Uygulanıyor?
Hastanın kendi kanı steril bir ortamda alınıyor. Özel bir santrifüj cihazında yüksek hızda ve belli sürelerde döndürülüyor. Santrifüj edilen kan ayrıştırılıyor, kanın alyuvarlar ve akyuvarlar gibi şekilli elemanları dibe çökerken, Trombositten zengin bölümü ayrıştırılıyor. Trombositten zengin bu plazma özel bir işlemle alınıyor ve tedavi edilecek bölgeye mikroenjeksiyonlar yoluyla enjekte ediliyor. İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor.
Bu tedavide kullanılan uygulama kitlerinin farklılık taşıdığını söyleyen Kışlaoğlu, bunların hastanın önünde hazırlanmasının önemine değindi. Hastadan kan alıp, santrifüjden geçirmek ve enjekte etmenin PRP tedavisi olmadığını belirten Kışlaoğlu, PRP’nin en önemli katkısının enjekte edildiği bölgede kanlanmayı artırması ve yara iyileşmesi süreçlerini uyarması olduğunun altını çizdi.
PRP’nin Yan Etkileri Var mı?
Enjekte edilen karışım, hastanın kendi kanıyla hazırlandığı için alerji riski yoktur. İşlem sırasında kızarıklık meydana gelebilir ancak bu da birkaç saat sonra tamamen geçer.
Yaz Sonunda Yapılacak Peeling Cildi Canlandırıyor…
Cildimiz yaz aylarında güneş ışınları, deniz suyu ve diğer dış faktörlerin de etkisiyle rengini, canlılığını, esnekliğini kaybeder ve ciltte lekelenmeler görülür. Prof. Dr. Kışlaoğlu, sağlıklı ve canlı bir cilt için yaz aylarının sonunda üst derinin soyulmasıyla cildin yenilenmesini sağlayan peelingi öneriyor.
Peeling Nedir?
Peeling, üst derinin soyulması ile derinin yenilenmesi ve cilt sorunlarının giderilmesinde uygulanan en etkili yöntemdir. Peelingte temel amaç, cildin hasar görmüş tabakalarını kaldırarak sağlıklı tabakayı ortaya çıkarmak ve cildi canlandırmaktır. Cildin uyarılması ile yeni hücre oluşumu hızlanır ve bu sayede cilt daha sağlıklı parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur.
Lekeler ve Kırışıklıklara Peeling ile Veda Edin!
Yüzdeki kırışıklıklar, cildin erken yaşlanması, cilt kuruluğu, genişlemiş gözenekler, cilt yorgunluğu, cilt lekeleri, çatlaklar ve elastikiyet kaybı gibi sorunların giderilmesi için peelingi öneren Kışlaoğlu, işlem sonrası cildin daha genç, daha parlak ve daha elastik bir hale geldiğini vurguladı.

Kaç Çeşit Peeling Vardır?
Peelingler derinliğine göre; yüzeysel, orta derinlikte ve derin olarak üçe ayrılır. Peelingin derinliği arttıkça etkisi de artar fakat riski de bununla doğru orantılı olarak büyür. Bu bakımdan orta ve derin peelinglerin mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanması gerekir.

Meyve Asitleri ile Hafif Peeling Uygulaması
Meyve asitleriyle uygulanan bu yöntemde cildin üst tabakası yüzeysel olarak soyulur. 5 dakika içinde yapılan uygulama sırasında ciltte geçici olarak hafif bir yanma ve kızarma olabilir. Haftada 1 defa olmak üzere 5- 6 kez tekrarlanabilir.
Orta Derinlikte Peeling Uygulaması
Üst derinin orta derinlikte soyulmasıyla gerçekleştirilen bu uygulama yüzdeki kırışıklık, leke ve sivilce izlerine karşı daha etkilidir. Uygulama 5 dakika sürer ve yüzde 1 -2 dakika süren bir yanma hissi olur. Yüz önce beyazlaşır, daha sonra hafif bir kızarıklık görülür. 2 gün sonra cildin üst tabakası dökülür, yeni ve taze deri ortaya çıkar. Üst derinin yeni deri ile değişmesi 7 -10 gün sürer.10 gün sonra cilt daha pürüzsüz, daha temiz bir hale gelir, sivilce, leke ve kırışıklıklar azalır. Bu uygulamanın 2 ay sonra tekrarlanması önerilir.
Peeling Sonrası Güneş ve Makyajdan Uzak Durun!
Peeling, bazı cilt tiplerine kişiye özel durumlardan dolayı zararlı olabileceği için doktorunuzun uygulayacağı tedavi yöntemi çok önemlidir. Peeling sonrası cildin özenle korunması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kışlaoğlu, işlemden sonra güneş ışınlarına maruz kalmamak ve makyajdan uzak durmak gerektiğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder