dugmereklam

1 Ekim 2011 Cumartesi

Sonbahar sezonu çanta trend raporu 2012 2011 sezonu

Sonbahar sezonu çanta trend raporu



Sezon değişikliği giysilerinizi aksesuarlarınızı ve dolayısı ile çantalarınızı da etkileyecek. Sonbaharda hangi çantaların ‘trendy’ olduğunu merak ediyorsanız işte tespitlerimiz...


Her sezon olduğu gibi bu sezon da modacılar kendi tarzlarını ve trendlerini yarattılar. Fakat her modacının birkaç ortak nokta üzerinde birleştiğini de inkar edemeyiz. Örneğin geçtiğimiz sezon doyasıya kullandığımız portföy çantaları sonbaharda da yanımızdan ayırmayacağız. Özellikle Max Azria Louis Vuitton Christian Lacroix koleksiyonlarında portföy çantalar göze çarpıyor.

Tabii ki moda sahnesini portföy çantalar tek başlarına doldurmuyor. Kısa askılı el çantaları da onları sahnede yalnız bırakmayacak. Parlak ve işlemeli deriler pastel renkler ve taşlarla süslenen çantalar bu sezon vitrinleri süsleyecek.





Ünlü tasarımcılar birkaç ortak nokta üzerinde birleşseler de hepsi kendi tarzlarını korumaya devam ediyor. Daha çok gece kıyafetleri tasarımlarıyla öne çıkan Max Azria’nın çantaları da parlak ve elegan. Küçük boy ve sert portföyler ise BCBG’de en çok rastladıklarımız arasında. Kırmızı haki kahverengi ve dore de Max Azria’nın vazgeçemediği renklerden. Eğer şık bir gece çantasına ihtiyacınız varsa BCBG Max Azria’yı es geçmeyin.





BlueMarine’in alt markası olan Blue Girl ise çeşit bolluğu bakımından en çok gözümüze çarpan marka. Tasarımları genellikle süet ağırlıklı; ama deri çantalar da yok değil. Renklere gelince hayal gücünüzü sonuna kadar kullanmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Çünkü maviden pembeye yeşilden sarıya birçok renkte çanta bulmanız mümkün. Kürk detayları ve küçük zincir sapıyla bize Channel’i hatırlatan bu taba rengi model şimdilik favorimiz!





Bottega Veneta yine her zaman olduğu gibi şehirli ve şık kadınlara hitap ediyor. Siyah ve kahverengi ağırlıklı koleksiyonlarında genellikle deri çantalar hakim. Pastel tonların oldukça kullanıldığı tasarımlarda lila rengi timsah derisi çantalar ise sofistike! Ağırlıklı olarak büyük el çantaları ve omuz çantaları göze çarpsa da birbirinden şık portföyler de yok değil. Bu çantalardaki kışkırtıcı detaylar ise örgü gibi görünen işlemeler. Kısaca Bottega Veneta bu sezon çok kullanışlı ve çok şık.





Channel çanta deyince artık hepimizin gözünün önüne aynı imaj geliyor; Lady Dior modeli. Channel bu yıl da her zamanki çizgisini koruyor ve oldukça şık görünen kare formlu çantalarıyla yine gündemde. Bizim için hiç de kötü olmuyor gerçi çünkü yanda gördüğünüz bu göz alıcı pembe çanta uzun ince zinciriyle omuz üzerinden adeta akıyor gibi… Bunun yanı sıra aynı formlarda ve farklı boyutlarda sırt çantaları ve portföyler de Channel 2009 Sonbahar – Kış sezonunda mevcut.






Dolce ve Gabbanna’nın markası D&G bu sezon en dikkat çekici çantalara sahip. Leopar desenler parlak görünümler ve yumuşak formlar. Hem dikkat çekici hem de kullanışlı bir şeyler arıyorsanız bu çantaları kesinlikle görmelisiniz. Ne çok büyük ne de çok küçükler ve çok cepliler...

Yok hayır ben portföyden vazgeçmem diyenlerdenseniz sizin için de birçok seçenek var. Üzerleri renkli taşlarla bezenmiş ya da parlak kumaşlardan yapılmış olanlar… Seçim sizin.





Kırmızı kışkırtıcı köşeli ve daha da köşeli… Bildiniz Christian Lacroix’den bahsediyoruz. Artık kendisiyle özdeşleşen kırmızıyı bu sezon da tasarımlarından ayırmamış. Dikdörtgen kare küp hatta altıgen şekillerdeki portföyleri gerçekten görülmeye değer.






Louis Vuitton bu sezon renk ve form bakımından çok korkusuz davranmış. Tasarımlarında değişmeyen tek şey Louis Vuitton’un imzası haline gelen baskılar. LV’da pembe dore ve kahverengi çantalar sezonun ana parçaları. Louis Vuitton’unkim bilir belki bu sezonki hit parçası bu çantalarından çıkar!






Marc Jacobs’ı seviyoruz. Çılgın ama şık tasarımlarını artık gördüğümüz her yerde tanıyabiliriz. Doğal olarak çantalarını da öyle… Yeni koleksiyonunda taba siyah mavi ve pembe çantalar göze çarpıyor. Bu çantaların birçoğu tahmin ettiğiniz gibi deri ve süet peki saten çantalarına ne diyorsunuz? Koleksiyondaki her bir çanta bir diğerinden çok farklı. Bazı çantalar sert formluyken bazıları da yumuşacık. Tek ortak noktaları incecik kimi zaman deri kimi zaman da zincir olan sapları..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder