dugmereklam

1 Ekim 2011 Cumartesi

Moda,Trend,Stil,Fashion,Fashion Trend,Fashion Stly,Fashion One,B


pudra tonlarına ve beyaz hakimiyetine, neon renklerden misilleme geldi.
Geçen yaz başlayan neon renkmodası bu yıl aldı başını gidiyor. Her ne kadar pudra tonlar ve beyazlar, yaz günlerine damgasını vurmuş gibi görünse de canlı renklerin ağırlığını hissettirdiği de ortada.
Üstelik neon renkler tek başına da değil; kırmızılar, turuncular, maviler, yeşiller hepsi bir arada en güçlü tonlarıyla karşımızda. Renkler o kadar çekici görünüyor ki erkekler bile bu etkiye karşı koyamadı. Dsquared, Prada, Calvin Klein, Issey Miyake gibi modanın devleri erkek koleksiyonlarında bu canlı tonlara geniş yer verince sokakta yeşil pantolonlu, turuncu ceketli erkeklerle karşılaşır olduk. Ünlüler meslekleri gereği bu trendin en önemli takipçileri... Siyahlar içinde görmeye alışkın olduğumuz Coldplayin solisti Chris Martin bile son klibi Every Teardrop is a Waterfallda giydiği mavi pantolon üzerine mor tişört ve yeşil gömleğiyle bu üç farklı rengin nasıl ustalıkla bir araya gelebileceğini gösterirken, bu yazın gerçekten de renkli bir yaz olacağını işaret ediyor.
BİRAZ DAHA CESARET
Renkleri kombinleme konusunda sıkıntınız varsa hiç kafanıza takmayın. Zira şimdiye kadar hiç yan yana gelmeyeceğini düşündüğünüz renkler bile bu trendin etkisiyle bir araya gelebiliyor. Turuncuyla yeşil, morla sarı, pembeyle kırmızı gibi... Giyineni çok daha enerjik, canlı ve neşeli gösteren bu renkler, göstermekle kalmayıp bu etkiyi giyene de geçiriyor. Kendinizi kötü hissettiğiniz günlerde nötr tonlar yerine patlayan renkleri tercih edebilirsiniz.
NASIL GİYMELİ?
Cesaretim var, renkleri dilediğim gibi giymek istiyorum diyorsanız, buyurun meydan sizin. Yeşil tişörtün altına mor etek, altına da sarı ayakkabı giyebilirsiniz. Ancak O kadar abartamam diyenlerdenseniz, kırmızı pantolon- turuncu etek gibi anahtar parçaları daha sakin renklerle kombinlemek sizin için uygun bir seçim olacaktır. Çanta ya da ayakkabılarınızı da bu canlı renkte tercih edebilirsiniz. Şimdiye kadar renge hiç sıcak bakmayıp bu yıl bir çıkış yapmak isteyenlerse üstünden güneş geçmiş etkisi yaratılan tasarımları tercih etmeliler... Ya da kemer, çanta, ayakkabı gibi aksesuarlarda bu tonları taşımalılar...
NEREDE BULURUM?
Ayrıca neon renklerin yaz aylarında kalacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Önümüzdeki kış koleksiyonlarında, soğuk günlerde de alışkın olmadığımız renkleri göreceğiz. Dolayısıyla, hazır markalar indirimdeyken yaz kış giyebileceğiniz canlı renklerde birkaç anahtar parça almakta fayda var.
Beymenin narçiçeği bluzu işte böyle bir parça...
Ayrıca yaz için Ellein turuncu ayakkabısı, Zekinin rengarenk plaj giysileri, Aldonun trendin hakkını veren sarılı mavili dominant ayakkabısı kaçırılmamalı... Casionun Baby G serisindeki pembe saati de unutmamak gerek.
Erkeklere gelince; Pradanın renkli ayakkabılarını Türkiyede bulabilirsiniz. Kırmızı pantolon ihtiyacınızı GAP mağazalarından karşılayabilirsiniz. Kırmızı bir trençkot arıyorsanız adres Ramsey. Ayrıca YKMnin marka karması içinde pek çok renkli seçeneğe rastlayabilirsiniz.
 
ÜNLÜLERİN KIRMIZI PANTOLON MERAKI
Chris Martin, son klibinde renkli giyindi belki ama bizim ünlülerimizin de ondan kalır yanı yok. Bu trendin en önemli simgesi erkeklerin giydiği kırmızı pantolon oldu ki birçok ünlü kırmızı pantolonuyla objektiflere takıldı.
Futbolcu Arda Turan, kırmızı jeaniyle birçok kez görüntülendi. Şarkıcı Kemal Doğulu ve Özgün albüm tanıtım fotoğraflarında kırmızı pantolonlarıyla boy gösterirken, efsane MFÖnün Fuat ve Özkanı da kırmızı pantolonlarıyla sahneye çıkmıştı. Renkli pantolon modasını yeşil pantolonlarıyla takip eden ünlüler ise Kenan Doğulu ve Athenanın Hakanı oldu.
Aysun ÖZ KAŞİ/Akşam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder