dugmereklam

2 Ekim 2011 Pazar

diyet yemekleri,diyet yemekleri 2012,diyet yemekleri ile kilo verme

Diyet yemekleri sayesinde öğün atlamadan sağlıklı beslenmenin yanı sıra hoş bir fiziğe de sahip olabilirsiniz. Diyet yemekleri nelerdir, hangi besinlerle bu listeyi hazırlarım gibi sorularınıza Trdiyet.com olarak cevaplıyoruz. Burada sizin tek yapmanız gereken günlükbeslenme alışkanlığınızı Trdiyet.com olarak sizinle paylaşacağımız listeye göre hazırlamanızdır.

Diyet yemekleri listesi ve tarifi ; 

1. makarna salatası tarifi ; 1 tatlı kaşığı keklik otu ve 1 tatlı kaşığı fesleğen iyice karıştırın. Bu karışımı daha sonra pişirdiğiniz 1 paket makarnaya ilave edin. 1 su bardağı mantar, 4 adet domates, 1 adet soğanı ince bir şekilde doğradıktan sonra bu malzemeleri de ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında 2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

2. diyet tavuklu İskender tarifi ; tavamıza 2 adet domates, 2 adet sivri biber, tuz, karabiber, zencefil ve sıvı yağımızı ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz. Bu esnada bir başka tavada 2 adet avuç içi büyüklüğündeki tavuk göğsünü 1 bardak su ile pişirin. 2 dilim kepek ekmeğini küp seklinde ufaltıp tost makinesinde kızartın. En son aşamada kayık tabağınıza en alt da ekmekler olacak şekilde malzemelerinizi koyup en üst kısmına 1 kase yağsız yoğurt ilave edip servis edebilirsiniz.

3. avokado salatası ; 1 adet avokadoyu küp seklinde kesin, 1 adet soğan ve 3 sap dereotunu ince bir şekilde kesin, 1 adet biberimizi ateşte közledikten sonra bütün malzemelerimizi karıştırıp servis edebilirsiniz.

4. fırında sebze ; 1 adet büyük boy patlıcanı ve 2 adet yeşil biberimizi 150 dereceye ayarladığımız fırınımızda 35 dakika pişiriyoruz, pişirdiğimiz biberleri bir müddet soğumaya bıraktıktan sonra kabuğunu ve çekirdeklerini ayırıp ufak parçalar halinde kesip tabağımıza yerleştiriyoruz. Patlıcanımızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra 1 demet maydanoz ve 2 diş sarımsağı ezip biberlerimizin yanına ilave edip birbirleri ile iyicene harmanlıyoruz, tercihen zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip servis edebilirsiniz.

5. sebzeli omlet ; 1 adet kabak ve 1 adet havucu küp haline gelecek şekilde kesin, 3 adet yumurtayı iyice çırptıktan sonra küp haline getirdiğiniz kabak ve havucu ekleyip pişirin. Malzemelerimiz piştikten sonra tercihen 3 dal roka ile süsleyebilirsiniz.

6. diyet kurabiye ; 2 bardak saf kepek, 1 bardak beyaz un, yarım paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 3 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı rendelenerek hazırlanmış portakal kabuğu, 1 adet yumurta ve 1 bardak yağsız yoğurdumuzu karıştırıp iyicene yoğuruyoruz. Yoğurma işlemini bitirdikten sonra yoğurduğumuz malzemeleri göz kararı ile elimizde ufak parçalar halinde kopartıp, 150 dereceye ayarladığımız fırında 20 dakaki kadar pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Trdiyet.com olarak sizlerle paylaştığımız diyet yemekleri listesi ve tarifini uygularken bunu egzersizler ve fiziksel hareketler ile tamamlamanız, daha hızlı ve sağlıklı zayıflamanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder