dugmereklam

1 Ekim 2011 Cumartesi

cildinizi güzelleştiren besinler,cilt güzelliği,cilt bakım besin


cildinizi güzelleştiren besinler
Pürüzsüz, düzgün, canlı bir cild, hem ruh, hem beden sağlığınızın yolunda olduğunun işaretidir de. Bu konuda bazı vitaminlerin çok önemli rolleri vardır. İşte bu belli başlı vitaminlerle bol bulundukları besinler ve eksikliklerinin sebep olacağı aksaklıklar şunlardır;
A vitamini:Dokuların yenilenmesine ve cildin gergin, pürüzsüz olmasına yardım eder. Eksikliği: Cildde kuruluk, kimi zaman kepeklenme yaptığı gibi çizgi ve kırışıkların kör karanlıkta boy göstermesine de sebep olur. En bol bulunduğu besinler: Ciğer, havuç, patates, yeşil yapraklı sebzeler, sarı renkli meyveler, tereyağı ve margarindir.
B2 ve B6 vitaminleri: Saçta ve cildde aşırı yağlanmayı, kepeği önler. Eksikliği: egzamaya ve dudak uçukluklarına yolaçabilir. En bol bulunduğu besinler: kuru baklagiller, ceviz, yerfistığı, B2 vitaminince en zengin besinlerdir. Muz, lahana, hububat ise B6 vitamininin en çok bulunduğu besinlerdir.
PP vitamini:Cilddeki tahrişleri özellikle de güneşin sebep olduklarını önler. Eksikliği: Cildde kuruluğa, çizgilere ve kızarıklara yol açar. En bol bulunduğu besinler: Ciğer, balık, tavuk ve hububattır.
C vitamini: Kılcal damarlardaki değişimlerden kaynaklanan cild rahatsızlıklarına karşı (egzama) etkilidit. Organizmanın direncini artırur. Eksikliği: Vücudun direncini azaltır.En bol bulunduğu besinler: Turunçgiller (portakal, mandalina vb.) maydanoz, domates, çilek, ahudududur.
E vitamini:Kronik cild bozukluklarının tedavisinde kullanılır. Eksikliği: Cildin mat, donuk olmasına ve çok erken yaşlanmasına yolaçar. En bol bulunduğu besinler: Soya yağı, mısırözü yağı, yumurta, kurufasulye ve tereyağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder