Malzemeler:
200 gram hazır ekmek hamuru
2-3 adet domates
125 gr yağsız beyaz peynir
1 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp birkaç kez yoğurun.
Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın.
Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin.
Peyniri ufalayıp domateslerle karıştırın.
Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın.
Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin.
Ilınınca servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder