dugmereklam

22 Ocak 2012 Pazar

Hamilelikte Çikolata Aşermek


Çikolata özellikle de bitter çikolata magnezyum ve demirden zengin bir besindir. Hamile bir bayanın canının çok fazla çikolata istemesinin nedeni kansızlık olabilir.
Demir içeren et, hindi gibi daha besleyici besinleri yeteri kadar almıyorsanız, bu yoksunluk çikolata yeme isteği olarak karşınıza çıkabilir. Magnezyum için ise kuru meyveler, tam tahıllar iyi birer kaynaktır.
Yeterli ve dengeli beslenmiyorsanız vücudunuz eksikliğini hissettiği besin öğelerini çeşitli yollardan karşılama yoluna gidebilir.

Çikolata mutluluk hormonu olan endorfin hormonunun salgılanmasını sağlar. Bu nedenle çikolata yiyen kişi kendini kısa süreli de olsa mutlu hisseder.
Mutluluğun kısa süreli olma nedeni kısa sürede artan kan şekeridir. Bir süre sonra aniden kan şekeri düşer ve hamilelikte bireyin kendini kötü hissetmesiyle belirti vermeye başlar. Bu nedenle ölçülü miktarda öğün sonrasında çikolata yemek gerekir. Ana öğün sonrasında veya ara öğünde süt gibi proteinli bir besinle tüketilmesini öneriyorum.  Böylece kan şekerinizin çabuk yükselip düşmesini engelleyebilirsiniz.

Çikolata herkesin çok sevdiği bir yiyecektir. Çocukluktan itibaren tatlı tadına ve çikolataya olan düşkünlük hamilelikte yeniden ortaya çıkabilir. Duygusal durumdaki değişimler sebebiyle çikolatayı psikoloik olarak da aşermek mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder